JÄÄDÄÄNKÖ JOSTAIN PAITSI?

Juhannus meni täysin päinvastaisissa merkeissä kuin aiempina vuosina. Perjantaina menimme vauvan kanssa ensimmäistä kertaa terassille lounaalle ja lauantaina suuntasimme Ruovedelle mökille. Aiemmin meidän useamman vuoden perinne on ollut lähteä ystävien kanssa Turun saaristoon – ja ihana perinne on ollutkin! Tänä vuonna jäimme luonnollisesti niistä kekkereistä sivuun, mutta millä fiiliksillä?

Olemme onnellisia, että vietämme ystäviemme kanssa paljon aikaa muutenkin kuin joskus ja juhannuksena. Vuosien ajan olemme porukalla tehneet reissuja ulkomaille, viettäneet viikonloppuja mökeillä, järjestäneet juhlia sekä vain hengailtu rennosti. Toki olisi ihanaa jatkossakin viettää ystäviemme kanssa kaikki pyhät, mutta tällä hetkellä se ei tiettyjen juhlien suhteen ole mahdollista. Se, että elämäntilanne muuttuu ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jäisi jostain paitsi. Ollaan otettu asenne, että osallistutaan vauvan kanssa sellaisiin juttuihin, mihin se on mahdollista ja nautitaan niistä hetkistä.

Olemme tarkoituksella eläneet viime vuodet omilla ehdoillamme oikein olan takaa ja vastanneet kutsuihin lähes poikkeuksetta KYLLÄ. Nyt myöhemmin ei tarvitse miettiä, että olisipa tehnyt ja mennyt enemmän. Ja alleviivaan, ettei lapsen saaminen tarkoita muun elämän pysähtymistä! Ei missään nimessä, mutta tietyt asiat jäävät pois sen myötä. Tämä hetki tuntuu kuitenkin oikealta tälle muutokselle ja on aika alkaa luomaan uusia perinteitä perheenä vanhojen rinnalle. Ehkä joskus saamme nauttia ystäviemme ja heidän lastensa seurasta juhannukset ja muut pyhät. Meillä on uskomattoman monta vaihetta elämästä vielä näkemättä ja odotan kaikkea tulevaa mielenkiinnolla sekä rakkaudella ♡

2 Responses

  1. Se on just näin. Aiempaa elämänvaihetta ei mistään hinnasta antaisi pois, koska hauskaa on ollut. Ja vastaavasti tästä perhe-elämästä en luopuisi ikimaailmassa. Aikansa kutakin.
    Juhlat kavereiden kanssa ilman lapsia tuntuu jatkossakin paljon paremmilta, kun ne on harvinaisempaa herkkua. ?

    1. Niinpä, edessähän on vielä ne hetket kun muksun voi viedä isovanhemmille hoitoon ja saa itse vapaata! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *