KOHTI (VAUVA)KESÄÄ

Auringon näyttäytyessä ja varsinkin lämmittäessä ajatukset siirtyvät automaattisesti kohti kesää. Vähän tuntuu siltä, että kevät on tiettyjen asioiden suhteen skipattu tältä vuodelta, eikä tilanteeseen ole oikein uutta kerrottavaa. Ollaan Tinon kanssa tosi meneviä tyyppejä ja varsinkin ystävien kanssa tulee vietettyä paljon aikaa arki-illoista viikonloppuihin. On tuntunut erittäin rankalta olla erossa ystävistä ja perheestä jo yli kuukauden päivät! Toki ilman korona-tilannettakin, mun tämän hetkinen kunto määrittäisi paljon, kuinka paljon pystyisin olemaan menossa ja missä. Viimeiset kolme vuotta ollaan oltu jatkuvasti töissä ja vapaa-ajalla on ollut ohjelmaa lähes jokaiselle viikonlopulle ja nyt yhtäkkiä ollaan oltu kotona näidenkin vuosien edestä. Toisaalta ihanaa, että nyt ollaan luvan kanssa tai siis pakon edestä jouduttu himmailemaan ja valmistautumaan vauvan tuloon.

Ollaan viime päivät istuttu parvekkeen lämmössä ja mietitty tulevaisuutta; koska asiat normalisoituvat? Millainen kesä on edessä? Mitä asioita ikävöimme? Mitä tekisimme nyt, jos kaikki olisi kuin ennen? Eilen haaveilimme ravintolaillallisesta ja viikonloppuna olisimme halunneet hurauttaa autolla mökille Ruovedelle tai ystävien luo grillaamaan Pirkkalaan.

Meillä uusi arki on edessä, koronasta ja vuodenajasta riippumatta. Ollaan heti vauvauutisten jälkeen käyty tärkeitä keskusteluja siitä, kuinka haluamme parhaamme mukaan yhä nähdä ystäviä, käydä mökeillä ja viettää aikaa muuallakin kuin kotona. Vauva mukana tietenkin! Meidän perheet ja ystävät on ihania, rakkaita ja ymmärtäväisiä ja tiedän heidän antavan täyden tukensa meille. Heidän ansiostaan olemme voineet ajatella tulevaisuutta niin, että yhteiset hetket tulevat pysymään vaikkakin muuttamaan hieman muotoaan. Meidän vauvalla tulee olemaan maailman parhaimmat ihmiset elämässään. Se tekee mut onnelliseksi ja luottavaiseksi meidän suunnitelmien suhteen. Tiedän, ettemme voi vielä ennustaa, kuinka helppoa tai vaikeaa ensimmäisistä vuosista tulee, mutta on hyvä olla suunnitelmia ja kerätä asenne oikeaksi sitä varten – otetaan vastaan se mitä tulee ja suhtaudutaan siihen tietenkin tilanteen vaatimalla tavalla ♡

Tältä kesältä esimerkiksi festarit olisivat meidän tapauksessa muutenkin jääneet väliin, joten sen vuoksi en niitä varmaan edes ensisijaisesti ikävöisi. Se mitä toivon kesältä on, että pääsemme viettämään aikaa perheidemme ja ystävien kanssa edes jollain tapaa normaalisti. Haluan, että pystyisimme huoletta lähtemään mökille, Valkeakoskelle, Ähtäriin tai vaikka ihan tuohon naapuriin. Tarkoituksena on myös ottaa ilo irti kotona olemisesta, sillä vauvan kanssa täällä tulee vietettyä suurin osa ajasta. Nyt suunnitelmissa onkin parvekkeen ja terassin siivoaminen kesäkuntoon!

Tällä hetkellä istun keittiössä niin, että näen samalla ikkunasta ulos. Pihalla paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta ja joku oman elämänsä kesä-Esa pyyhälsi ohi shortseissa. Kyllä se kesä tulee, enkä ota vielä ennakkoon asennetta, että kevään myötä kesäkin olisi täysin skipattu. Pyrin tekemään suunnitelmia ja pysymään toiveikkaana, sillä tällä hetkellä positiivinen näkemys tulevaisuudesta auttaa jaksamaan päivästä toiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *