KORONA JA SYNNYTYS

Hah, tuntuu jo hieman siltä, että sana korona tekisi mieli korvata Harry Potter -tyylisesti sanomalla ”se-tauti-jonka-nimeä-ei-mainita”, sillä se tursuaa joka tuutista. Mutta isketään nyt omakin lusikka tähän soppaan mukaan jakamalla ajatuksia ja fiiliksiä.

Täytyy sanoa, että oon ottanut tosi iisisti kaikki linjaukset ja uutisoinnit valloillaan olevasta korona-tilanteesta. Ymmärrän täysin, miksi toimien pitää olla tiukkoja ja poikkeuksellisia. Mutta tavallaan ymmärrän tietynlaisen haloon ja huolen niiden suhteen esimerkiksi synnyttäjien ja yrityksien puolelta. Se mitä en pysty ymmärtämään, on kun tavalliset tallaajat sopivat treffejä porukalla lenkkeilyyn ja viini-iltoihin ystävän luona. Mikä siinä on niin vaikeaa pysyä kotona ja pitää piirit pieninä? Kärjistettynä, tää ei lopu koskaan, jos jengi ajattelee kiihkeästi vain omaa napaansa ja mukavuusaluettaan.

Palatakseni tähän omaan tilanteeseen ja raskauteen – viime viikon lopussa tuli linjaus, että puoliso/tukihenkilö voi olla mukana vain synnytyksessä ja oli se kieltämättä shokki, joka kuristi kurkkua pitkälle viikonlopun yli. Pahimmalta siinä on tuntunut synnytyksen jälkeinen aika sairaalassa, kun puolisoa ei päästetä osastolle auttamaan äitiä eikä ihailemaan vauvaa, jota on niin kauan ja kovasti odotettu. Itseasiassa sunnuntaina sain kunnon itkuromahduksen, joka lähti hassusti niin, että satutin silmäni kootessani vauvan leikkimattoa. Kun siitä sain sopivasti lämmittelyitkut päälle, päätin itkeä samaan syssyyn viikonlopun yli vainonneen ahdistuksenkin – kiitos hormonit, mutta kylläpä helpotti hah!

Mulla on laskettu aika toukokuun puolessa välin, mutta mulla tilanne on se, että bebe saattaa hyvinkin syntyä jo reilusti aiemmin. Ollaan nyt ensin valmistauduttu ajatukseen, että lähtö sairaalaan voi iskeä minä hetkenä hyvänsä. Nyt sen päälle on koko synnytyskin pitänyt suunnitella uusiksi. Eli aika paljon sopeutumista moneen seikkaan näin lyhyen ajan sisään.

Oon tässä nyt viime perjantaista asti psyykannut itseäni (ja kaikki mun läheiset myös), jotta tilanteeseen mukautuminen ja sopeutuminen tuntuu luonnolliselta. Koska haluan saada kontrollia edes jostain, pesin eilen monta koneellista pyykkiä – valitettavasti sitä on kertynyt pestäväksi ja olin eilen ihan hullu maniac pestessäni lähes kaiken! Saatiin Tinon kanssa järjesteltyä meidän kaaos -huone eli takkahuone. Eilen oli ihana saunan jälkeen mennä takkahuoneeseen hengailemaan ja paistamaan makkaraa. Oli helppo vaan olla ja siinä hetkessä murheet loistivat poissaolollaan.

2 Responses

  1. Itse sain esikoisen 7v sitten ja koska oli maaliskuun lopun ruuhkat, ei mahduttu synnyttäneiden osastolle. Mentiin riskiraskauksien osastolle, jaettu huone ilman vessaa ja suihkua. Ei siis mitään mahiksia olla esim.kolmisin uuden perheenjäsenen kanssa. Mutta pääasiassa nukuin ja opettelin imetystä hoitajien auttamana kaksi päivää ja sitten kotiin. Näin jälkikäteen se ei haitannut yhtään, ettei mies voinut olla osastolla. Sama tietenkin kuopuksen kohdalla, kun mies oli ekan kanssa kotona. Sen sijaan se avautumisvaiheen henkinen apu oli musta korvaamatonta, jos ei pääse suoraan saliin niin ymmärsin ettei puoliso saa olla mukana. En ole kyllä kauhean tarkkaan tutustunut linjaukseen. Onneksi saliin saa tulla! Tsemppiä vikoihin hetkiin ja itse koitokseen! <3
    Katja
    http://Www.optimismiajaenergiaa.fi

    1. Okei! Eli sielläkin siis kokemusta siitä, että isä ei ole jäänyt synnytyksen jälkeen osastolle. Oot ymmärtänyt ihan oikein, eli isä ei saa olla mukana nyt ennen synnytystä, jos saliin ei pääse suoraan. Sekin henkisen tuen puuttuminen huolettaa, mutta onneksi meillä on facetime, jolla kuitenkin toinen pystyy jotenkin olemaan läsnä. Yritän siis löytää paljon positiivisia puolia tästä erikoisesta ja poikkeuksellisesta tilanteesta.

      Kiitos tsempeistä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *