KULUNEEN VIIKON KUULUMISET

Aika yksitoikkoista alkaa eläminen eristyksissä olla, joka johtaa siihen, ettei tänne ole oikein uutta kerrottavaa. Ei ole kameralla räpsittyjä kuvia tai muutakaan extremeä, joten puhelinräpsyillä sekä perushöpinällä mennään!

Ensi viikon sunnuntaina on Unon 1 -vuotissyntymäpäivä, ja hänestä on tulossa enemmän juttua sitten. Olisi kyllä päivät tympeitä, jos Usnki ei olisi mun seurana kuorsaamassa sohvan nurkassa. Mulla menee päivässä monta hetkeä pällistelen, kuinka söpö voikaan olla. Kuulemma oman lapsen kanssa tilanne on noin satakertaa pahempi.

Kuluneella viikolla on tämä synnytyksen alkamisen odotus käynyt sietämättömäksi. Siinä missä, maha on vihdoinkin laskeutunut ja saan hengitettyä normaalisti, on kaveriksi tullut muutama muu vaiva, joista nyt yritetään soturin lailla selvitä.

Käppäilin alkuviikosta hitaasti Pispalan portaita, toivoen että sillä olisi vaikutusta synnytyksen käynnistymiseen. Turha toivo. Varmaan pitäisi vaan unohtaa koko asia ja rentoutua ja HUPS sitten jo mentäisiin. Maltti ei todellakaan ole mun vahvuus, vaan oon ennemminkin tyyppiä ”kaikki heti nyt, mielellään jo eilen”.

Kotona olen yrittänyt löytää iloa tavallisista asioista – pitänyt telkkarin päivisin kiinni, kuunnellut ennemmin äänikirjaa, lukenut lehtiä, soitellut pitkiä puheluita ystäville, istuskellut lastenhuoneessa ja illalla vasta ollaan katsottu The Officea. Se on ollut aivan huikea sarja, en ymmärrä, miten ei olla aiemmin sitä katsottu! Seuraavaksi vuoroon pääsee kehuttu Silicon Valley, jonka katsomista jostain syystä ollaan venytetty ikuisuus. Uuden sarjan katsominen vaatii yllättävän paljon keskittymistä, jotta koukku syntyy.

Lukemisesta sen verran, että tuo uusin Trendi oli mainio ja Mia Ehnroothin haastattelu oli virkistävä. Tuntuu, että yleisesti todella paljon annetaan huomiota huomiota pahimmille skenaarioille, pahalle ololle ja vaikeuksille – jotta pää ei pyrähdä pilviin ja vähintään toinen jalka on sementinlailla kiinni karussa todellisuudessa. Tämän vuoksi Mian kokemukset äitiydestä, perheestä ja urasta olivat reilulla tapaa positiivisia – ei liikaa hehkutusta vaan aitoja, hyviä tunteita. Niiden rooli kokonaisuudessa on aivan yhtä tärkeä kuin haastavampienkin kokemusten jakaminen. Vinkiksi muuten raskaus- ja vauva-aiheista lukemista kaipaaville Tanskassa asuvan Marjan blogi https://www.lily.fi/blogit/norrebro-summers/. Pari kyyneltä olen tipauttanut hänen juttujaan lukiessani.

Asiasta polkupyörään, oon muuten pikkuhiljaa taas muistellut ja tunnustellut Olympuksen käyttämistä. Meillä on käytössä kaksi kameraa, Nikonin iso järjestelmäkamera ja tuo näppärä Olympuksen järkkäri. Olympus on tosi helppokäyttöinen, joten ajattelin pitää sen tässä käden ulottuvilla arkisia kuvia varten. Kiinnostaako postaukset valokuvaukseen liittyen?

Blogin suhteen TO DO -listalla on seuraavat postaukset:
– Uno, ensimmäinen koirani
– Vanha pappila Hetki Ähtärissä
– Sairaalakassin sisältö
– Uusi ravintolasuosikki Tampereella
– Lastenhuone – hankinnat ja järjestely
– Muutamia syvällisempiä pohdintoja. Näiden postauksien kirjoittaminen vie aina pienen ikuisuuden ja sen jälkeen jännitetään niiden julkaisua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *