MEIDÄN VAUNUT – CYBEX PRIAM

HUH! Tätä postausta on toivottu niin paljon jo kuukausien ajan ja vihdoinkin sain sen kirjoitettua loppuun. Miten oonkaan näin hidas kirjoittaja? Mutta toisaalta, kivempi kirjoittaa tää nyt, kun on enemmän kokemuksia sekä mielipiteitä vaunuista.

Suoraan sanottuna, vaunujen ostaminen oli kyllä melko tuskaa Esikoista odottaessa en todellakaan tiennyt tarkkaan, mitä ominaisuuksia vaunuilta kaipaan ja mitä pitäisi huomioida. Kaiken kukkuraksi vaunuja ja mielipiteitä niihin on saatavilla aivan järjetön määrä. Jos joskus olen tuntenut oloni tyhmäksi niin vaunukaupoilla. Ensimmäisellä kerralla jouduin pidätellä itkua, kun en edes tiennyt, mitä kyselisin tai missä tarvitsisin apua- KAIKESSA! Onneksi mulla on Tino, sillä siltähän niitä kysymyksiä sitten tuli!

Meidän hankintaa helpotti se, ettei meillä ollut mitään olosuhteiden pakosta vaadittavia ominaisuuksia (esim. pieni hissi, maasto jne). Tiedettiin sen verran, että meille tärkeimmiksi ominaisuuksiksi nousivat keveys ja tietynlainen näppäryys! Kuljetaan paljon autolla, joten erinäisten osien kasaaminen ja irrottaminen piti olla helppoa. Meillä on kaksi autoa, mutta mun auton ollessa pienempi, se piti vaunujen mahtua myös sinne. Päädyttiin lopulta Cybex Priameihin (ei sähköavusteisiin) joiden käytännöllisyytensä lisäksi ulkonäkö on täys 10! Eli meillä on Cybex Priam yhdistelmävaunut sekä Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo telakoineen.

Tämä setti on miellyttänyt meitä kaikinpuolin ja varsinkin, kun Noel oli ihan vastasyntynyt, oli rungon ja turvakaukalon yhdistelmä superkäytännöllinen. Tuossa Cybexin turvakaukalossa on makuuasento-ominaisuus, eli kun kaukalon siirtää jalustasta pois, sen saa säädettyä makaavaan asentoon. Tämä on siitä oleellinen seikka, sillä vauvoja, etenkään vastasyntyneitä ei suositella viettämään pitkiä aikoja turvakaukalon kuppimaisessa asennossa. Usein Noel nukahtaa autoon, joten oli helppoa napata kaukalo kiinni vaunuihin tai kotiin tullessa, siirtää kaukalo sisälle. Näin Noel ei herännyt vaan sai jatkaa unia kaukalossa makaavammassa, turvallisessa asennossa. Silloin, kun olimme ostoksilla, Cybexin telakka oli ainoa markkinoilla, jossa turvakaukalo saadaan käännettyä kohti auton ovea. Turvaistuimille tällaisia vaihtoehtoja taitaa olla useampia, mutta ei turvakaukaloille. On ollut kyllä kätevä ominaisuus! Meillä on muuten vähän sattuman kautta lisäosana ”Sensor Safe”, joka on ollut meidän käytössä ihan turha – en voi siis suositella tätä ihmeellisemmin.

Ollaan just siirrytty ratasosaan ja vaunukoppaa käytetään vaan päikkäriaikaan parvekkeella. Vaunukopan 9kg painoraja on aikalailla tullut vastaan. Cybexin rungossa isoin plussa on niiden käytettävyys ja käytännöllisyys. Vaunujen rungon saa kasaan yhdellä kädellä, joten auton pakkaaminen ja vaunujen siirtäminen on ihan superhelppoa. Tällainen näppäryys oli ainoa kriittinen ominaisuus meillä, joka vaikutti vahvasti valintaan ostaa Cybexit. Vaunut on tosi kevyet työntää ja liikuttaa, mutta mitkään maastovaunut nämä eivät ole.

Vaunuosa on aika matalalla, jota en tullut ajatelleeksi ostotilanteessa. Ystävälläni on Stokken (olisko stokke xplory?) rattaat, jotka on IHANAT sen takia, että istuinosan saa korkealle. Ne on myös rattaina tosi hyvännäköiset, jämptit. Myös Cybexin ratasosa on onneksi korkeammalla verrattuna vaunukoppaan! Cybexin ratasistuin näyttää mielestäni hieman rimpulalta, mutta tämä keveys on seurausta siitä, että runko+ratasosa menee yhdessä tosi pieneen tilaan. Mutta kaikkia ominaisuuksia ei voi saada yhtiin vaunuihin, vaan tässä(kin) hankinnassa voi joutua tekemään kompromisseja. Vaikka itse olin se tyyppi, joka pidätteli itkua ”tyhmyytensä” takia vaunukaupoilla, suosittelen tekemään listausta kaikista mahdollisista ominaisuuksista ja ympyröi niistä ne, mitkä on itselle käyttöä ajatellen tärkeitä.

Cybex Priamin ominaisuuksia ja meidän kokemukset niistä (huom, meillä on LUX -vaunukoppa ja ratasistuin)


Vaunukopan panorama-näkymä. Ollaan käytetty tätä yhden päivän ajan asuntomessuilla. Noel pötkötteli vatsallaan ja näki ympärilleen, joka varmasti lisäsi viihdyttävyyttä, kun hänen piti useampi tunti vaunuissa hengailla. Aurinkoisella kelillä tätä näkymää ei voitu käyttää, sillä aurinko häikäisisi liikaa.
Kevyt runko. Tämän vuoksi helppo käsitellä niin kasassa kuin koottuna! Meille yksi tärkeimmistä ominaisuuksista ja keveys ei ole pelkkää sanahelinää, kun puhutaan Cybexeistä.
Yhden käden kasausmekanismi. Toimii! Kun vaunuja tarvii jatkuvasti kasata autoon ja pois, on tämä mekanismi tullut tutuksi sekä tärkeäksi.
Rungon jousitetut renkaat. Ei mitään ymmärrystä tai käytännön esimerkkiä ominaisuuteen.
Tilava tavarakori. PRUUUUUT! Kaikkialla toistellaan, että tilava tavarakori, mutta let’s face it, ei se mikään tilaihme ole. Pienet ostokset saan sinne mahtumaan, mutta en antaisi tavaratilalle mitään erityismainintaa.
”Two-wheel”-toiminto. En ole päässyt vielä itse kokeilemaan, mutta ainakin Cybexin instavideoissa näyttää kätsyltä!
Ratasosan XXL -kuomu. Kuomun tosiaan saa pitkälle suojaksi, mutta mikäli ratasosa on makuuasennossa ja vauva nukkuu, vaunuverhosta tarvitsee hakea lisäsuojaa.

Jos unohdin jotain oleellista, multa saa aina kysellä täällä tai Instagramissa lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *