VAUVAHIERONTAA, MIKSI?

Olemme käyneet Hyvinvointipalvelu H.a.n.n.a:n vauvahieronnassa nyt viisi kertaa ja nyt tuntuu siltä, että voisin enemmän avata aihetta. Miksi käytiin siellä ja miten se näkyi Noelin voinnissa?

Vuosia sitten siskoni tyttö kävi vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa vatsavaivojen vuoksi. Muistan, kun jo silloin äitini ja siskoni puhuivat vyöhyketerapian olleen loistava juttu ja vatsavaivat helpottivat käyntien jälkeen. Tämä muistui mieleeni jo ennen Noelin syntymää, sillä monissa vauvaryhmissä Facebookissa oli puhetta itkuisista vauvoista ja hieronnan tuomasta mahdollisesta helpotuksesta.

Kun Noelin vatsanväänteet ja levottomat yöt alkoivat kolmen viikon ikäisenä, päätin testata vyöhyketerapiaa. Mitä haittaakaan siitä voisi olla? Ensimmäisellä käyntikerralla sain paljon hyödyllistä tietoa vatsavaivojen lisäksi muun muassa vauvan jumeihin liittyen. Meillä Noel käänsi päätänsä vahvasti pelkästään oikealle puolelle ja vasuri tuntui kankealta. Todennäköisesti kohdussa olleella asennolla on ollut tähän vaikutuksensa – loppuajasta tila on käynyt ahtaaksi ja asento siellä pysynyt melko samana? Synnytys oli pitkä ja synnytystavan (imukuppi) huomioiden, varmasti myös melkoinen kokemus vauvalle. Vauvan jumit voivat olla monen summan syy, mutta hieronnasta voi hakea niihinkin helpotusta.

Oikeastaan Noel on ollut aina tosi tyytyväinen vauva, vaikka kehittyvä suolisto toi kuukauden ajan itkuisuutta mukanaan. Aika nopeasti kuitenkin äkkäsin, että hieronnasta on meille paras hyöty nimenomaan jumien paikantamiseen ja avaamiseen, sillä pahimmat vatsavaivat oli (näin jälkeenpäin sanottuna) nopeasti taputeltu pois. Tämän vuoksi olinkin iloinen, kun Hannan hoitoihin tuli Baby Balance -hieronta! Tässä hieronnan kuvaus napattuna suoraan Hannan kotisivuilta:

Baby Balance®-hieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista, vyöhyketerapiasta sekä perinteisestä jäsenkorjauksesta.

Baby Balance®-hieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehon mahdollisia epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat vauvoille/lapsille erilaisia oireita ja vaivoja. Hoito etenee vauvan ehdoilla, tarkasti aistien vauvan reaktioita. Hoidossa erityistä huomiota kiinnitetään hengityksen normalisoimiseen, rankaa ympäröivien faskioiden, nivelalueiden ja pään hoitoon.

Baby Balance®-tekniikalla hoidetut vauvat ovat saaneet apua mm. vatsavaivoihin, koliikkiin, refluksiin, yli- ja alijäntevyyteen, motorisen kehityksen viivästymiin, huonoon unirytmiin sekä hengityksen häiriöihin. Hoito sopii kaikenikäisille pikkulapsille.

Näin äidin näkökulmasta, parasta on ollut, kun hoidon aikana näkee konkreettisesti jumien sijainnit ja myöhemmin vauvan rentoutuvan. Yhtäkkiä pinkeä vatsa rentoutuu tai uni hiipii silmiin. Tiedän, että kaikilla kokemus ei ole tällainen ja vaikeammissa tapauksissa vauva saattaa huutaa koko hoidon ajan. Mutta maltti on valttia tässäkin asiassa ja hoitokertoja suositellaan otettavaksi useampi. Meillä usein hoitokerran jälkeisenä päivänä Noel on nukkunut huomattavasti pidempiä pätkiä, yöunet mukaanlukien. Tällä hetkellä meillä on meneillään joku vaihe, sillä päikkäreiden pituus pyörii yhdessä unisyklissä (45min). Haikeudella muistelen niitä päiviä, kun Noel nukkui päikkäreillä 3h putkeen.

Me ei tehty Hannan kanssa mitään yhteistyötä vauvahieronnan tiimoilta vaan kirjoitan puhtaasti omasta kokemuksestani ja asiakkaan näkökulmasta. Täytyy sanoa, että Hanna on todellakin alansa ammattilainen ja olen iloinen, että hänet löydettiin (usean suosituksen saattelemana)! Hanna tekee hoidot todella vauvantahtisesti ja lempeästi. Hän ottaa upeasti kontaktia vauvaan ja huomioi reagoinnit hoidon aikana heti. Kiitos Hanna kaikesta! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *