VIIKKO SITTEN TEIT MINUSTA ÄIDIN

Ennen sinua, en tiennyt, että voisin mennä näin sekaisin pienistä ryppyisistä varpaista ja sormista, vauvan tuoksusta, hassuista ilmeistä tai hapsuttavasta takatukasta. Pienestä hymykuopasta ja pulleista poskista. Hymykuoppasi on maailman suloisin.

Kulunut viikko on ollut elämäni merkittävin. Ihmettelen sinua tunnista toiseen ja koen koko sydämen täyttävää lämpöä, rakkautta ja ylpeyttä. Välillä tuntuu, että sydämeni saattaa jopa haljeta kaikesta rakkaudesta, kaikesta tästä.

Viikon ajan olen miettinyt, miksei kukaan varoittanut? Miksei kukaan varoittanut, että hullaannun sinusta täysin ja koko muu maailma hidastuu ympäriltämme. Ajoittain jopa katoaa täysin. Miksei kukaan varoittanut, että liikutuksesta minä itken enemmän kuin sinä? Sinä et toistaiseksi itke juuri lainkaan, mutta itkuisten hetkien tullen, lupaan pitää sinut turvassa sylissäni.

Kun kysyn, miksei kukaan varoittanut tästä, on hieman nurinkurista. Kyllähän minua varoiteltiin ja olen vuosien aikana huomannut, kuinka äidit tipahtavat tiiviiseen vauvakuplaan. Mutta sitä tunnetta ei voi ymmärtää aikaisemmin, ennen kuin se osuu omalle kohdalle.

Viikko sitten sen lisäksi, että teit minusta äidin, teit meistä perheen. Viime viikon maanantaina 11.5.2020 rakkaus sai meillä uuden ulottuvuuden, jota vaalimme isäsi kanssa ikuisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *